Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Házak, lakások fűtése klímával

Házak, lakások fűtése klímával Magyarországon még kevésbé elterjedt megoldás a klíma berendezéssel történő fűtés. Elsősorban azért, mert még nem köztudott, hogy légkondicionálóval gazdaságosan lehet fűteni is.

Fűtés klímával – olcsóbb, mint gondolnánk
Működésük a hagyományos fűtőeszközöktől teljesen eltérően működik. Amíg az olajradiátorok az elektromos áramot egy fűtőszál segítségével alakítják át hőenergiává, ez lényegében egy az egyben energiaátadás. Ilyen esetben a készülék 1kW elektromos energiából fog előállítani 1kW hőenergiát. A fűtésre alkalmas klímák viszont hőszivattyús elven működnek, így akár négyszer-ötször jobb hatásfokot képesek elérni.
Hogyan működik a klíma?
A klíma hűtéskor a kinti levegőt felhasználva a hőszivattyú segítéségével alakítja át a levegőt hűvössé, és ezt használja fel a benti egység. Klímával való fűtéskor az elv ugyanaz marad, csupán a kinti levegőt nem lehűti, hanem felmelegíti a hőszivattyú és a beltéri egység pedig kellemes hőmérsékletet fog a lakásban csinálni. 
A klíma előnyei
•    Már a készülék és a beszerelése is jelentősen olcsóbb, mint egy gázkazánnak vagy akár egy hőszivattyú-rendszernek, az üzemeltetése szintén. 
•    Független a gázhálózattól így bárhol kialakítható, nem kellenek különböző engedélyek. 
•    Nincs szükség kémény kialakítására, aminek kialakítás nagyon sokba kerül.
•    A fűtés akár csak lokálisan is lehetséges, de egy jól elhelyezett berendezés/berendezések akár egy egész lakást képesek befűteni. 
•    Könnyedén telepíthetők a benti és a kültéri egységek is, így akár azok helyét módosítani is egyszerűbb akár lakásfelújítás esetén. 
•    Emellett az egyik legjobb előnye, hogy nem csak fűtésre, de a nyári kánikulában hűtésre és párátlanításra is egyaránt használhatjuk. 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: klíma