A HTC rátalált a helyes útra, hiszen a virtuális valóságban nagyon menők, ott a Vive, ami a piac csúcsán helyezkedik el, ráadásul most jött ki a vezetékmentes változata, plusz most készítettek egy kiegészítőt, ami néhány dologban erősen a PS Move-ra hajaz. A HTC Link névre hallgató VR-sisak a legújabb csúcsmobilhoz, az U 11-hez készült, amihez USB Type-C kábelen keresztül csatlakozik.

A headsetben két darab kijelző található, mindkettő 3,6 hüvelykes és 110 fokos betekintési szöggel rendelkezik, felbontásuk egyenként 1080 x 1200 pixel, 90 Hz-es képfrissítésre képesek.

A Linkhez tartozik még két kontroller, ami szinte ugyanúgy néz ki, mint a PlayStation 3-hoz kitalált Move, mindkettő külön elemmel működik, így nem kell a kábelek miatt aggódni. A szenzorok ezekben az irányítókben és a sisakban is találhatók, szóval sokkal pontosabb működést garantálnak, mint a Gear VR vagy a Google DayDream.

A HTC Link egy nagyon ígéretes fejlesztés, a baj csupán az, hogy kizárólag Japánban lesz kaphat, egyelőre még ismeretlen árcímkével, júliustól. Reméljük azért egyszer eljön Európába is, mert igény biztosan lenne rá.